Ben je op zoek naar "de" complete sport die aan je stoutste verwachtingen voldoet?

ROEIEN

Een levenservaring

AKHENATON
ROEISCHOOL

01

De Club

Sinds hij begon met roeien, dacht de oprichter van onze club, Charles Henri Dallemagne, er altijd over om een nieuwe club te beginnen, moderner, jonger, “leuker” in België. Toen in 1997 de junioren die hij trainde in een andere club een betere infrastructuur wilden, meer “cool”, flexibeler, passend bij de eisen van jonge roeiers, was het idee terug. Dat jaar startten een ervaren roeier, een groep jonge roeiers gesteund door toegewijde volwassenen (J-C Marchal, Josiane Stradiot en E. Van Cleemput) de club.

02

Roeien

Sinds mensenheugenis bevaren mensen de wateren, rivieren of de zee. Eeuwenlang gebruikten de Egyptenaren, de Grieken en de Feniciërs de armkracht om hun boten te verplaatsen voordat ze de wind gebruikten. De Feniciërs gebruikten zijden kussens om niet alleen hun armen te gebruiken, maar ook hun benen. Maar ook al beschouwden de Ouden het als een eer om hun boten en triremen te roeien, het werd al snel een taak voor galeislaven. Zeilen en zeilen maakten een einde aan die slavernij.

03

Surfen

De sport is ontstaan als een manier van redden op Australische stranden aan het begin van de 20e eeuw. Deze reddingsmethode is nu vervangen door mechanische middelen, maar het is nog steeds een sport die wordt beoefend en een categorie waaraan wordt deelgenomen op de “Olympische Spelen” van de strandsporten in Australië.

Geschiedenis

Geschiedenis van onze club

Sinds hij begon met roeien, heeft de oprichter van onze club, Charles Henri Dallemagne, er altijd over gedacht om een nieuwe club te beginnen, moderner, jonger, “leuker” in België. Toen in 1997 de junioren die hij trainde in een andere club een betere infrastructuur wilden, meer “cool”, flexibeler, passend bij de eisen van jonge roeiers, was het idee terug. Dat jaar startten een ervaren roeier, een groep jonge roeiers gesteund door toegewijde volwassenen (J-C Marchal, Josiane Stradiot en E. Van Cleemput) de club.

De naam? Voorgelegd aan de jonge jongens met de enige eis om met een “a” te beginnen, kwam het pseudo van een Franse rapzanger meteen naar boven: “Akhenaton” van de groep ‘I am’! Daarna komt “Roei” voor roeien en “School” om te benadrukken dat we lesgeven in roeien, en dat maakt de naam natuurlijk compleet, net als een beroemde Londense roeiclub.

Het enige probleem was “waar de club te vinden”. Na wat pogingen om hier en daar bootgarages te huren, na een poging om samen te werken met een club in Gent, waar we nog steeds een roeiactiviteit op de universiteit op de rails zetten, vindt de club een tijdelijke overeenkomst in Grimbergen. Het project voor een nieuw gebouw loopt nog steeds. In 2004 zetten we een introductieprogramma voor de sport op en introduceren we “surfrowing / surfboat”, deze beroemde Australische discipline, in België.

Als je geïnteresseerd bent om met ons te roeien, om te leren roeien of om lid te worden van onze teams, vul dan het formulier in en stuur het naar ons op.

Waarom wij?

Bloeiende gemeenschap

Word lid van onze surfroeiclub en maak deel uit van een hechte gemeenschap die wordt verenigd door een passie voor surfen en roeien. Geniet van de kameraadschap en de ondersteunende sfeer die deze watersporten met zich meebrengen.

Holistische fitness

Ervaar een full-body workout die de cardiovasculaire voordelen van roeien combineert met de kracht en balans die nodig zijn om te surfen. Onze club biedt een unieke benadering van fysieke fitness, waarbij je actief blijft in het dynamische en verkwikkende open water.

Vaardigheids- verbetering en avontuur

Verbeter je watervaardigheden en geniet van het avontuur door roeien en surfen te combineren. Onze club biedt een platform voor voortdurende ontwikkeling van vaardigheden en verkenning van diverse kustlijnen, waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar een actieve en dynamische levensstijl.

Milieu

Draag bij aan het behoud van onze oceanen en kustecosystemen door lid te worden van onze club. Actief deelnemen aan strandschoonmaak, initiatieven voor natuurbehoud en educatieve programma’s. Als je milieubewust bent, biedt onze club je de mogelijkheid om op verantwoorde wijze van watersport te genieten en tegelijkertijd een positieve impact te hebben.

onze leden

Praktische links

Klaar om te beginnen? Word nu lid!

Vul het formulier in en stuur het naar ons terug.